1 min

Activision zal dit jaar naast Modern Warfare 3 ook Elite uit gaan brengen. Elite zal een soort DLC-winkel worden met content voor Modern Warfare 3. Om gebruik te maken van deze dienst zal de gebruiker een maandelijkse vergoeding moeten betalen.

Activision kiest er nu dus voor om zijn DLC niet meer via de reguliere weg aan te bieden, maar komt volgens bronnen van The Wall Street Journal met een enorme winkel vol met extra content voor Modern Warfare 3. Volgens de bronnen zou deze winkel zo massaal worden dat de die-hard gamer er niet omheen zou kunnen. De winkel zou onder andere gevuld zijn met extra maps, wapens en andere equipment. Om gebruik te kunnen gaan maken van deze dienst zullen spelers een abonnement af moeten sluiten. Dit zal maandelijks een bedrag van iets onder de 10 dollar gaan kosten.

De keuze die Activision met Elite maakt is wel gewaagd. Veel gamers zijn van mening dat 60 dollar voor een game al best veel geld is en vinden vervolgens een DLC van 15 dollar "over the top." Ondanks dat abonnementen voor online mutliplayers op de pc vrij normaal zijn, zagen we dit nog niet veel terug op de PlayStation 3 of Xbox 360. Met miljoenen spelers wereldwijd heeft de winkel echter wel een kans van slagen.