Activision heeft bekendgemaakt dat Call of Duty: Elite een gratis dienst zal worden bij de lancering van Black Ops II, de nieuwste telg uit de Call of Duty-reeks. Call of Duty: Elite werd in 2011 gelanceerd als een betaaldienst.

Middels Call of Duty: Elite kunnen gamers extra statistieken verkrijgen, alsook social media-functies, heat maps en directe toegang tot extra content. Met de komst van Black Ops II wordt deze dienst echter gratis voor alle gebruikers. Activision heeft wel bekend gemaakt dat er een prijskaartje wordt geplakt op de extra content, welke per kwartaal wordt gelanceerd. Xbox LIVE-gebruikers krijgen als eerste de beschikking over deze content, voor een prijs van 1.200 punten.

Activision geeft aan dat Call of Duty: Elite bedoeld was om de gamereeks een socialer uiterlijk aan te meten. Nu dit doel volgens de uitgever bereikt is, mogen alle gebruikers genieten van de voordelen die de dienst biedt. CEO Eric Hirshberg meldt: "Voor ons komt het er op neer dat Call of Duty op zijn best is wanneer de community één geheel is. Daarom gaan we weer terug naar vier map-packs per jaar en maken we Call of Duty: Elite een gratis dienst."

Of Call of Duty: Elite ook gratis wordt voor Modern Warfare 3-spelers is nog onduidelijk.