1 min

Eerder werd bekend gemaakt dat de Wii-U maar geleverd zou worden met slechts één Wii-U tabletcontroller en ook maar ondersteuning zou bieden voor slechts één controller. Daarop ontstonden de geruchten dat de Wii-U technisch niet in staat zou zijn om meerder tabletcontrollers aan te sturen. De CEO van Nintendo heeft nu laten weten dat de Wii-U meerdere tabletcontrollers aan kan maar dat Nintendo de consument niet op kosten wil jagen.

De CEO van Nintendo, Satoru Iwata, heeft aan de Japanse website Diamond Online laten weten dat de Wii-U meerdere tabletcontrollers kan aansturen maar dat Nintendo voor slechts één tabletcontroller heeft gekozen omdat het de consument niet op kosten wil jagen. Hij wilde echter geen richtprijzen noemen voor een dergelijke controller, maar geschat wordt dat men aan enkele honderden euro’s moet denken.

De CEO heeft na alle geruchten en kritieken besloten om de mogelijkheden van meerdere controllers nader te gaan onderzoeken. De CEO geeft in het interview aan: "De consument moet dan wel een extra controller kopen, daar moeten we voorzichtig mee zijn en goed bekijken of we een dusdanig waardevolle ervaring kunnen bieden dat de consument die extra kosten ook aanvaart en wil maken."

Het is uiteraard wel mogelijk om met meerdere mensen op de Wii-U te spelen, de huidige Wii Motion controllers en Wii Motion Plus controllers zullen ook worden ondersteund.