1 min

De hackersgroep LulzSec, die de afgelopen dagen vrijwel elke dag in het nieuws is, heeft vandaag weer van zich laten horen door maar liefst 62.000 wachtwoorden online te zetten. Het gaat om wachtwoorden van e-mail adressen van mensen die werkzaam zijn bij Australische overheidsinstellingen.

Het zou gaan om 62.000 accounts van Australische overheidsinstellingen, scholen en universiteiten. Het zou gaan om willekeurige greep uit een grote verzameling wachtwoorden en e-mail adressen, die het de laatste tijd heeft verzameld. "Vraag ons dus niet van welke website de gegevens komen of hoe oud ze zijn want dat weten we niet".

Op basis van de gegevens zou het in elk geval gaan om acht Australische universiteiten en twee scholen, daarnaast zouden ook nog enkele Australische overheidsinstellingen slachtoffer zijn. Inmiddels zijn volgens Lulsec de gegevens al door duizenden mensen gedownload, in elk geval door 3200 mensen in de eerste 24 uur. Dit meldt Lulzsec op Twitter.

Lulzsec heeft inmiddels al veel slachtoffers gemaakt, eerder waren Sony en Nintendo al slachtoffer van een hack door Lulzsec. Gisteren legde Lulzsec door middel van een DDoS attack de website van de CIA enkele uren plat.