De gebroeders Winklevoss hebben bekend gemaakt dat zij hun strijd tegen Facebook zullen staken. Afgelopen woensdag maakte zij het nieuws bekend dat zij afzien van stappen richting het Amerikaanse hooggerechtshof.

Hiermee komt na zeven lange en slepende jaren eindelijk een eind aan de rechtszaak tussen de broers en Mark Zuckerberg. Zuckerberg word er door de broers van beschuldigt dat hij het idee voor Facebook van de broers zou hebben gestolen. Over de gehele rechtszaak zat het de broers niet mee en leden zij meerdere tegenslagen. Zo ook afgelopen maand in hoger beroep, na deze nederlaag zou er niets anders overblijven dan stappen naar het hooggerechtshof. Aan de andere kant kan je de broers ook behoorlijk inhalig noemen, ze hebben ondanks de tegenslagen in eerdere rechtszaken wel voldoende gewonnen om nu multimiljonair te zijn en nooit meer te hoeven werken.

Facebook reageerde op de ontwikkeling met de reactie: "Wij beschouwden deze zaak al een tijdlang als afgesloten, en we zijn blij dat de andere partij het daar nu mee eens is." Door een oudere regeling kunnen de broers overigens wel ruim 140 miljoen euro onder elkaar verdelen. Zuckerberg zal hier echter niet wakker van liggen. De waarde van Facebook bij een beursgang in 2012 word door analisten geschat op een bedrag tussen de 70 en 100 miljard dollar.