De politie maakt opnieuw gebruik van social media om de daders van een overtreding te pakken te krijgen. Dit keer gaat het om een stel daders die verantwoordelijk zijn voor vandalisme.

De politie heeft de keuze gemaakt om de foto’s van deze jongens op Hyves te plaatsen nadat een zoektocht via de reguliere wegen niets opleverden. In 2010 koos het politiekorps van Twente voor een vergelijkbare actie in de zaak rondom een dubbele moord. In deze zaak zouden de jongens zich gelukkig slechts schuldig hebben gemaakt aan het in brand steken van prullenbakken en het kapot gooien van bierflesjes.

Volgens het politiekorps is het plaatsen van de foto’s gerechtvaardigd doordat een recreant gewond raakte aan zijn voet bij het passeren van de plaats. In het verleden zijn dit soort actie nogal eens onderwerp van discussie geweest doordat dit volgens sommige de privacy van een mens/crimineel schend. De foto van een getuigen waarop vier jongeren te zien zijn is geplaatst na overleg met de officier van justitie. Volgens de woordvoerder is het een plek waar vaker vandalisme word gepleegd en de politie hoopt dat de daders nu zo verstandig zijn om zichzelf te melden.