Een veertienjarige jongen uit Tiel is van zijn bed gelicht door de politie. De politie had namelijk op de profielenwebsite Hyves een foto van de jongen gevonden waarop hij een geweer vast had, hij is opgepakt en meegenomen voor verhoor.

De veertienjarige jongen had het wapen blijkbaar verstopt in een kliko. Dat bekende de jongen namelijk toen hij was meegenomen naar een verhoorkamer. De politie vroeg al bij hem thuis waar het wapen was, maar toen wilde de jongen het nog niet zeggen.

De jongen heeft een tijd moeten doorbrengen in de verhoorkamer, maar is nu alweer naar huis. Het wapen is in beslag genomen. Het betrof overigens geen echt wapen, maar een pistool dat balletjes schiet. Volgens de politie was het wapen echter niet van echt te onderscheiden, wat het wapenbezit illegaal maakte.

Het is niet de eerste keer dat Hyves helpt om een misdaad aan het licht te brengen. Eerder werd een vrouw en een man al beboet omdat ze vuurwerkwapens, die illegaal zijn, in hun huis hadden. Hiermee stonden ze eveneens op de foto op Hyves.