Google heeft haar Map dienst wederom voorzien van een grote update, vanaf vandaag is er in veel landen ook actuele verkeersinformatie te bekijken via Google Maps en Google Maps Navigatie. In 2008 werd deze dienst voor het eerst geintroduceerd in een beperkt aantal landen, vandaag heeft Google het aantal landen flink uitgebreid met onder andere Nederland en België.

Gebruikers van Google Maps kunnen nu de actuele verkeersinformatie bekijken op hun computer maar ook op hun mobiele telefoon. Een functie die hoogstwaarschijnlijk door veel gebruikers zal worden omarmt. In Nederland is het fileleed namelijk aan de orde van de dag. De verkeersinformatie werkt overigens niet voor alle wegen, Google ondersteund alleen de snelwegen en grote wegen. Alle binnenwegen worden dus niet ondersteund door Google Maps.

Voor de mensen die met regelmaat gebruik maken van Google Maps Navigatie is er ook goed nieuws, ook hier wordt de actuele verkeersinformatie op weergegeven. Voor de fabrikanten van navigatiesystemen is dit uiteraard minder goed nieuws, de concurrentie wordt voor deze partijen alleen maar groter.