Google biedt in Nederland nu live reisinformatie voor het openbaar vervoer via Google Maps en Google Now. Hierdoor kan je exact zien hoeveel vertraging je gaat hebben zodat je daarop kan anticiperen en eventueel je reis kan aanpassen. Nederland is het eerste land waar Google live de reisinformatie verwerkt.

In Nederland hebben we al verschillende apps om eenvoudiger met het openbaar vervoer te reizen, de app van 9292 is het meest populair, maar die krijgt nu concurrentie van Google. Google gaat nu via Google Maps maar ook via Google Now de vertragingen opnemen, waardoor de gebruiker meer keuze heeft maar in het geval van Google Now, de reisinformatie ook veel sneller in beeld heeft.

Google biedt in Nederland als eerste live reisinformatie, dat doet het bedrijf nog in geen enkel ander land. Dat heeft ongetwijfeld ook te maken met het feit dat alle reisorganisaties in Nederland de informatie uitwisselen en dat in andere landen niet zo makkelijk gaat.

Gebruikers van Google Now die elke dag met de trein reizen op vaste tijden worden nu automatisch gewaarschuwd als hun trein vertraagd is. Hierdoor kunnen ze er bijvoorbeeld voor kiezen om iets langer op kantoor te blijven.