2min

Google heeft sinds kort ook een eigen sociale netwerk waarmee het de concurrentie aan gaat met Facebook, genaamd Google+. Een van de grote successen van Facebook is dat je ook een pagina kan aanmaken voor een organisatie, bedrijf, merk, website, band, artiest, etc. Hierop kunnen gebruikers bij elkaar komen om over hetzelfde onderwerp informatie te delen of op de hoogte te blijven van het laatste nieuws. Google+ heeft nog geen pagina functionaliteit maar nu is bekend geworden dat deze wel in ontwikkeling is.

Het hoofd van Google’s commerciële afdeling, Jeff Huber, heeft laten weten in een reactie op een blog dat de paginafunctionaliteit er wel gaat komen maar dat deze nog in ontwikkeling is. "Ja, er komen ook (smb) bedrijfsprofiel pagina’s op Google+. Ik kan de lanceerdatum nog niet bekend maken want we willen deze functie zo geweldig mogelijk maken, we programmeren zo snel als we kunnen."

Op dit moment is het nog erg lastig om een bedrijfsprofiel op Google+ aan te maken, hierover ontvangt Google dan ook veel klachten. Een van de productarchitecten bij Google, Bradley Horowitz, reageerde al eerder op deze klachten: "Sorry als het nog niet helemaal duidelijk was, we ondersteunen momenteel geen merken, organisaties en andere niet menselijke profielen in Google+. We hadden hier wellicht duidelijker over moeten zijn, al laat het registratieformulier dit al deels zien, gezien er om een voornaam, achternaam, geslacht en leeftijd wordt gevraagd. Ondersteuning voor niet menselijke profielen is uiteraard een geweldige functie, we zijn hier ook zeker niet allergisch voor. Het is alleen nog niet opgenomen in deze bèta van Google+."

Google laat verder middels Christian Oestlien weten dat de focus van Google+ in dit stadium echt op de gebruikers ligt. Google wil er eerst voor zorgen dat er een geweldig platform staat voor de gebruikers, voordat het aandacht besteedt aan de aanwezigheid van bedrijven binnen Google+. Gebruikers vormen uiteindelijk de basis van een sociaal netwerk. Verder ontmoedigt Google het gebruiken van de huidige Google+ accounts voor een bedrijfspagina en raadt het aan te wachten tot Google+ zover is dat er daadwerkelijk ondersteuning voor is.

We kunnen er dus wel vanuit gaan dat er ondersteuning gaat komen voor bedrijfspagina’s op Google+, de grote vraag blijft echter wanneer.