De domeinnaam GooglePlus.nl is direct na de lancering opgekocht door domeinnaamkapers. Een Chinees bedrijf heeft de naam van de nieuwe Google dienst onmiddellijk na de lancering geregistreerd.

Met name in de begintijd gebeurde het geregeld dat mensen welgekozen domeinnamen opkochten. Het bedrijf dat de domeinnaam wilde gebruiken voor hun website moesten dan een behoorlijke som geld neertellen om de domeinnaam op te kopen. Of de domeinnaamkapers konden via de domeinnaam geld proberen te verdienen uit advertentie-inkomsten.

Dat deze zogeheten domeinkapers nog steeds op de loer liggen bewijst Google Plus wel weer. Gelijk na de lancering van het nieuwste sociale netwerk Google Plus heeft een Chinees bedrijf, genaamd Huang Interactive Services Ltd, de domeinnaam GooglePlus.nl opgekocht, het Chinese bedrijf houdt kantoor in Amsterdam. Wie de website momenteel bezoekt ziet een blanco website met een foutmelding.

Het Chinese bedrijf heeft de domeinnaam geregistreerd op 28 juni 2011 vlak na de lancering van het nieuwe sociale netwerk. Wie een domeinnaam met het woord ‘Google’ erin vastlegt, krijgt meestal zeer snel een berichtje van de zoekmachinegigant. Google heeft wereldwijd de merknaam Google vastgelegd en het Chinese bedrijf maakt dan ook weinig kans om iets te verdienen aan deze domeinnaam.

Niet alleen GooglePlus.nl is geclaimd door domeinkapers. De domeinnamen GPlus.nl en G-Plus.nl zijn vastgelegd door het bedrijf G+.

Jaarlijks worden er ongeveer 500.000 nieuwe .nl-domeinnamen geregistreerd bij Stichting Internet Domeinregistratie (SIDN). Per maand komen er netto ruim 53.500 nieuwe registraties bij.