2min

De populariteit van Google+ is in Nederland niet zo groot dan in andere landen. Nederland valt dan ook buiten de top 10 van landen waar de meeste Google+ gebruikers vandaan komen. In totaal heeft Google+ in Nederland zo’n 110.000 unieke bezoekers getrokken.

In totaal zouden tot op heden zo’n 20 miljoen mensen wereldwijd een bezoek gebracht hebben aan Google+. Dat Nederland niet tot de top 10 landen behoort kan ook geen verrassing zijn, andere landen hebben ten eerste veel meer inwoners dan Nederland en in Nederland vechten momenteel al twee partijen om de sociale netwerk bezoeker. Zowel Hyves als Facebook zijn momenteel erg populair in Nederland, waarbij Hyves op dit moment nog de bovenliggende partij is.

Google+ komt pas net kijken en zal zich nog echt moeten gaan bewijzen als sociaal netwerk. Er is een leuke start gemaakt en uit de statistieken van Hitwise bleek al eerder dat de dienst groeit met een sneltreinvaart. Maar de functionaliteit is vooralsnog vrij beperkt en zal de komende maanden flink moeten worden uitgebreid om de concurrentie met Facebook aan te kunnen blijven gaan.

Volgens de recente cijfers van Comscore is Google+ het populairst in landen als de Verenigde Staten, India, Verenigd Koninkrijk, Canada en Duitsland.

De grote vraag is natuurlijk hoe succesvol Google+ gaat worden. De afgelopen maand hebben vooral de early adopters zich ingeschreven. Hieronder vallen de technische gebruikers, sociale media enthousiastelingen, journalisten en gewoon mensen die nieuwsgierig zijn. De grote vraag is hoe dat de komende maand zal zijn, of Google deze groei kan volhouden of dat deze enorm gaat afnemen.