1 min

Google lijkt online op vrijwel elke markt actief te willen zijn, vandaag voegt het bedrijf daar een nieuw hoofdstuk aan toe. Google is een zogenaamde registrar geworden, wat betekent dat het bedrijf domeinnamen mag registreren van particulieren en bedrijven. De nieuwe dienst heet Google Domains en is vooralsnog alleen op uitnodiging.

Google gaat nu ook domeinnamen verkopen, hoe groot de plannen van het bedrijf zijn in deze markt is vooralsnog onduidelijk. De dienst is vooralsnog alleen op uitnodiging en biedt echt alleen domeinnaamregistratie. Voor webhosting dient te worden uitgekeken naar een ander bedrijf of een van de partners van Google.

Google biedt verder de mogelijkheid om een domeinnaam prive te registreren, ook kunnen er maximaal 100 e-mail aliassen aangemaakt worden, waarmee je e-mail kan doorsturen naar een bepaald adres. Ook kan je maximaal 100 subdomeinnamen aanmaken, maar voor de geavanceerde gebruikers zijn ook gewoon de nameserver of DNS-instellingen aan te passen. Hierdoor kan je een onbeperkt aantal subdomeinnamen aanmaken.