2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Het lijkt goed te gaan met de IT-industrie, nadat eerder Apple en Google al zeer positieve cijfers konden presenteren heeft ook Microsoft dat gedaan. Microsoft heeft in zijn gebroken boekjaar 2010/2011 een recordomgezet gehaald van bijna 70 miljard dollar. Dat is 12 procent meer dan het jaar daarvoor, de winst over dit boekjaar is 23,15 miljard dollar, wat neer komt om een stijging van 23 procent ten opzichte van het jaar daarvoor.

Deze cijfers werken gisteren vlak voor de sluiting van de beurzen op Wall Street bekendgemaakt. Microsoft presenteerde de cijfers van het vierde kwartaal en ook meteen van het gebroken boekjaar.

De cijfers van het vierde kwartaal toonde ook een groei aan. Microsoft behaalde in het vierde kwartaal een omzet van 17,37 miljard dollar, zo’n 8 procent meer dan hetzelfde kwartaal een jaar eerder. De winst over het vierde kwartaal kwam uit op 5,87 miljard dollar.

Als we dieper in gaan op de groei van Microsoft dan zien we dat de Microsoft Business Divion het afgelopen jaar groeide met 16 procent, de Server & Tools-divisie groeide met 11 procent, de Windows en Windows Live divisie groeide met 2 procent, de Online Services Division groeide met 15 procent en de Entertainment & Devices Division groeide met maar liefst 45 procent.

Microsoft heeft dus zeker niet te klagen, het bedrijf weet op vrijwel alle divisies te groeien en weet zelfs op markten te scoren welke menig critici al had opgegeven. Zo heeft Microsoft met zoekmachine Bing inmiddels een marktaandeel van 14,4 procent weten binnen te halen in Noord-Amerika. In Europa lijkt Bing echter nog niet echt van de grond te komen. Microsoft is verder een intensieve samenwerking aangegaan met Facebook, hier zou de zoekmachine flink van kunnen gaan profiteren.

Als we kijken naar de toekomst dan ziet het er niet slecht uit voor Microsoft. Het bedrijf is bezig met de aankomende release van Windows Phone 7.5 Mango, Windows 8 voor computers maar ook voor tablets, er is sprake van de ontwikkeling van een nieuwe Xbox, Office 365 is recent gelanceerd en ook Microsoft zet flink in op de Cloud met onder andere Microsoft Azure. Daarnaast werd recent Skype overgenomen welke ongetwijfeld zal worden geïntegreerd in veel nieuwe en bestaande producten van Microsoft.