2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Zoals verwacht heeft Apple vandaag haar nieuwste online dienst de iCloud gelanceerd. Daarnaast is ook de nieuwste editie van iTunes, versie 10.5, op de markt verschenen en kan gratis gedownload worden.

Op de World Wide Developers Conference afgelopen juni kondigde Steve Jobs de iCloud al aan. Hiermee is het mogelijk om alle bestanden op je Apple-producten online te bewaren en te synchroniseren tussen je iPhone, iPod, iPad, iMac of Macbook.

Helaas kan de nieuwste clouddienst nog niet op grote schaal gebruikt worden. Pas als de besturingssystemen iOS 5 en Mac OS X 10.7 Lion worden vrijgegeven kunnen gebruikers zich aanmelden voor de iCloud. Maar het is aannemelijk dat beide besturingssystemen op korte termijn beschikbaar zullen zijn voor het grote publiek.

Gisteren stelde Apple al de nieuwste editie van iTunes beschikbaar: versie 10.5. Hiermee kunnen gebruikers al hun aangekochte muziek- en videobestanden in de iCloud plaatsen, zonder bijkomende kosten.

Door de komst van de iCloud hoeven mensen niet steeds al hun nieuwe data te kopiëren of synchroniseren. Dankzij iCloud worden alle nieuwe bestanden via een WiFi-verbinding automatisch geüpload en gesynchroniseerd met al je Appe-producten die met dezelfde Apple-ID verbonden zijn. Het idee hierachter is dat gebruikers altijd en overal toegang hebben tot hun bestanden. Tijdens de presentatie was de inmiddels overleden topman Steve Jobs zeer enthousiast over de nieuwe dienst: "iCloud houdt je belangrijke informatie en content up -to-date op al je apparaten. Dit gebeurt allemaal automatisch en draadloos. En omdat dit allemaal is geïntegreerd, hoef je er zelf niet over na te denken, het werkt gewoon", aldus Jobs.

Als je genoegen neemt met 5 GB opslagcapaciteit is de iCloud gratis. Als je daar niet voldoende aan hebt, zijn er verschillende abonnementen waar je je voor kunt aanmelden. Voor 20 dollar per jaar krijg je 15 GB aan opslagruimte. Voor 25 GB betaal je jaarlijks een vergoeding van 40 dollar en voor 55 GB 100 dollar.