Zojuist duiken de er berichtten op dat de raad van bestuur van HP overweegt om de CEO aan de kant te zetten. Leo Apotheker die op dit moment nog geen jaar bezig is bij HP moet mogelijk het veld ruimen. Het bestuur zou Apotheker willen vervangen doordat hij recent flink wat management fouten gemaakt zou hebben, maar de belangrijkste reden is ongetwijfeld de waarde van de aandelen van HP. De aandelen koers is in een jaar tijd met 43 procent gedaald.

De raad van bestuur zou inmiddels ook al telefonisch contact hebben gehad met een mogelijke opvolger van Leo Apotheker, het bestuur heeft hun oog laten vallen op de voormalige CEO van eBay, Meg Whitman. Whitman heeft getracht gouverneur van Californië te worden maar dit is niet gelukt, zij heeft haar handen dus vrij om eventueel aan de slag te gaan bij HP.

Voor Apotheker is dit uiteraard geen goed nieuws, als het bestuur achter je rug om al aan het polsen is naar een opvolger. Apotheker was voorheen de CEO van SAP, een gigantisch software concern. Gezien de recente activiteiten bij HP, waarbij onder meer is aangekondigd dat het de computerdivisie wil afstoten en verkopen en het voormalige Palm in tweeën zal worden gesplitst, ook is HP voornemens om Autonomy over te nemen voor 10,3 miljard dollar, lijkt het erop dat Apotheker ook van HP een groot softwarebedrijf wil maken. Autonomy is namelijk een groot softwarebedrijf dat zich al bijna kan meten met bijvoorbeeld SAP.

De voorganger van Apotheker bij HP, Mark Hurd, was juist een man die enorm veel heeft geïnvesteerd in de hardware kant van het bedrijf en ook verantwoordelijk is voor de overname van Palm. Hurd zach enorm veel mogelijkheden op de smartphone en tabletmarkt voor HP, iets waar Apotheker ook kort geleden de stekker heeft uitgetrokken. Hurd moest echter het veld ruimen na een seksschandaal.

De grote vraag is nu of het bestuur inderdaad van plan is om Apotheker te vervangen en of beslissingen van Apotheker dan zullen worden teruggedraaid of dat het bedrijf wel op dezelfde voet doorgaat. Het zorgt in elk geval voor een hele hoop onrust.