1 min Applications

Boeken te koop in Nederlandse iBookstore

Vandaag heeft Apple de Nederlandse versie van de iBookstore opengesteld voor betaalde ebooks. Ook in 24 andere landen is Apple gestart met de verkoop van ebooks. Uitgevers hebben vanaf nu de mogelijkheid hun ebooks in verschillende landen in de iBookstore te zetten.

In iTunes Connect, waarmee makers van content hun goederen in de App Store, iTunes Store en iBookstore kunnen plaatsen, kunnen auteurs nu ook Nederland, België en 22 andere landen kiezen als landen waar ze hun e-books willen verkopen. Tot nu toe was dit nog niet mogelijk. Voorheen bestond de iBookstore alleen nog maar uit gratis boeken, waarvan de auteursrechten verlopen zijn. Apple heeft de komst van de iBookstore nog niet bevestigd.

Boeken te koop in Nederlandse iBookstore

Eerder deze week schreef techzine dat de Nederlandse iTunes Store is begonnen met het aanbieden van films. Daarnaast gaat Apple muziek verkopen in de 12 EU-landen waar de iTunes Store nog niet was geïntroduceerd, schrijft Apple Insider. De prijs van de films ligt over het algemeen tussen de 5,99 en 13,99 euro. Ook de boeken vallen in deze prijsklasse. Films kunnen tevens gehuurd worden.