1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Het is Stichting Brein gelukt om via een rechter een van Europa’s grootste usenet-providers offline te halen. News-service Europe moet daarom al de auteursrechtelijk beschermde content van haar servers verwijderen.

Voor elke dag waarop de content nog op de servers te vinden is zal de provider een boete van maar liefst 50.000 euro ontvangen. News-service Europe claimt echter onschuldig te zijn en stelt enkel een technisch platform te bieden waar zij louter bestanden opslaan. Echter wordt door de gebruikers van dit platform dankbaar gebruik gemaakt om auteursrechtelijke content te verspreiden en downloaden. Volgens de rechter is News-service Europe zich hier van bewust en wordt het bedrijf om die rede verantwoordelijk gehouden door de rechter.

News-service Europe is naar eigen zeggen de grootste usenet-provider van Europa. Volgens Stichting Brein zou tot wel 80 procent van de content op de servers van News-service Europe illegaal zijn. De provider zelf is zwaar teleurgesteld in het vonnis en claimt dat het onmogelijk is om alle binnenkomende content te controleren op auteursrechten. News-service Europe vreest na de uitspraak van de rechter voor haar bestaan en geeft aan dat het bedrijf onmogelijk aan het vonnis voldoen kan.