1 min

Tags in dit artikel

, ,

Google heeft vandaag een nieuw soort keurmerk gelanceerd, genaamd Trusted Stores. Google Trusted Stores is een service waarmee online shoppers van Google de garantie krijgen dat de webwinkel die bezocht wordt betrouwbaar is, een uitstekende klantenservice heeft en bestelde producten op tijd zal verzenden. In eerste instantie is Trusted Stores beperkt beschikbaar in de Verenigde Staten en de Trusted Store badge is dus ook nog maar op een klein aantal websites te vinden.

Als een webshop is goedgekeurd door Google Trusted Stores wordt er een Google badge op de website geplaatst. Zodra een shopper de badge tegenkomt kan er meer informatie over de webwinkel opgevraagd worden door met de muis op de badget te gaan staan. Het bijzondere aan de dienst is dat zodra een shopper een product aanschaft, deze kan kiezen voor ‘free purchase protection’ als extra verzekering. Mocht er zich een probleem voordoen tussen de verkoper en de koper dan kan de koper binnen 30 dagen na levering of 60 dagen na het plaatsen van een bestelling de hulp van Google inschakelen. Google zal dan vervolgens samen met de webwinkel en de klant het probleem proberen op te lossen, dit kan bijvoorbeeld uitdraaien op het terugkrijgen van het aankoopbedrag of vervanging van het product. Google staat garant voor 1000 dollar.

De informatie die in de badge wordt getoond wordt door Google verzameld op en kan door de webwinkel op zijn website worden geplaatst.