Wederom Ping- en e-mailstoring voor BlackBerry’s

Gisterenmiddag schreven we al over een BlackBerry-storing waarbij alle BlackBerry-gebruikers in Europa, Afrika en het Midden-Oosten niet meer konden pingen. Deze storing was gisterenavond opgelost maar lijkt nu wederom te zijn teruggekeerd. Op Twitter regent het klachten van Blackberry gebruikers die niet kunnen pingen.

Wederom Ping- en e-mailstoring voor BlackBerry’sGisteren ging het om een storing in een Brits datacenter dat is gevestigd in Slough. Of de storing van vandaag identiek is aan die van gisteren is nog niet duidelijk maar het ligt voor de hand dat de twee iets met elkaar te maken hebben.

RIM, de fabrikant van de BlackBerry-toestellen, heeft nog niet gereageerd op de storing van vandaag. Gisteren lag de berichtendienst van Blackberry er bijna de hele dag uit. Voor de BlackBerry-gebruikers is het te hopen dat het vandaag niet zolang duurt. Gebruikers meldden op Twitter dat hun internet het nog wel doet maar de berichtendiensten van de Blackberry waaronder Ping en e-mail niet.

Volgens RIM konden zakelijke Blackberry-gebruikers gisteren wel gewoon gebruik maken van de Blackberry-diensten of dat vandaag weer zo is hebben we nog niet kunnen verifiëren.

UPDATE: 18:20:
Techzine redacteur Rick Homan is fervent Blackberry gebruiker en hij wist ons te vertellen dat alle Blackberry diensten nog steeds platliggen. Zowel Ping, E-mail als Blackberry Appworld zijn door de storing niet te gebruiken. Bellen, SMS’en, WhatsApp’en en internetten is wel gewoon mogelijk.

Inmiddels heeft het Canadese RIM, de maker van de Blackberry telefoons bevestigd dat er een storing gaande is, het bedrijf doet zijn uiterste best om de storing op te lossen. RIM laat weten dat wederom Europa, Afrika en het Midden-Oosten hinder ondervinden door de storing, maar ook in India, Brazilië, Chili en Argentinië zou het momenteel onmogelijk zijn om de Blackberry diensten te gebruiken. RIM biedt haar excuses aan voor het ongemak en probeert het probleem zo spoedig mogelijk op te lossen.