Lancering Google Music 16 november

Volgens geruchten zal Google op 16 november zijn muziekdienst Google Music lanceren voor het grote publiek. Dat meldt de techsite de Verge op basis vande uitnodigingen die Google heeft verstuurd voor een evenement dat zal plaatsvinden in Los Angeles.

Verwacht wordt dat de lancering van Google Music op 16 november zal plaatsvinden. De titel van de uitnodigingen die zijn verstuurd voor het Los Angeles evenement luidt: "These go to eleven". Deze zin refereert naar een scene in de mockumentary "This is Pinal Tap". In deze scene draait een gitarist aan een volumeknop van een versterker tot het volume elf, in plaats van de gebruikelijk tien. Ook is de uitnodiging verzonden onder de naam Nigel Tufnel, de gitarist in de film.

Verschillende Amerikaanse Media hebben de afgelopen maand gespeculeerd over de komst van de muziekdienst. The Wall Street Journal schreef dat Google Music nauw zal gaan samenwerken met het sociale netwerk Google+.
Gebruikers zullen muziek waarschijnlijk kunnen delen met Google+ contacten en nummers eenmaal beluisteren waarna de het liedje beschikbaar wordt gemaakt als mp3-download voor 99 cent.

De onderhandelingen met de vier groote platenmaatschappijen loopt nog moeizaam volgens CNET. De vraag is dan ook hoeveel muziek er zal worden aangeboden. Tot nu toe heeft Google alleen nog maar een deal gesloten met Universal Studio.

Met Google Music wil Google concurreren met onder andere de muziekdiensten van Apple en Amazon, maar uiteraard ook met de Spotify integratie op Facebook.

Bron:The Verge