Microsoft werkt op de achtergrond aan een nieuwe versie van Kinect. Dit model, genaamd Kinect 2, is zo geavanceerd dat het in staat is om te liplezen.

Dat zegt een anonieme bron tegenover Eurogamer. Kinect 2 wordt opnieuw een technisch hoogstandje volgens hen: naast liplezen kan het ook onze gezichtsuitdrukking lezen en interpreteren. Zo ziet het apparaat of een speler boos of juist blij is. Daarnaast kan Kinect 2 vaststellen in welke richting de speler kijkt en zijn er opties inbegrepen die het volume en de toonhoogte van iemands stem kunnen meten.

De huidige Kinect device heeft een aantal beperkingen volgens de anonieme bron. Zo kan het apparaat door technische beperkingen niet meer dan 30 frames per seconde afspelen en is de resolutie beperkt tot 320 x 240. Kinect 2 zal geen last hebben van deze beperkingen en het gamingplezier nog verder vergroten. Kinect 2 is niet voor niets voor de echte die-hard gamers, en daar zal ook een prijskaartje aanhangen, zo waarschuwt de anonieme bron.

Microsoft zegt in een officiële reactie dat het bedrijf niet reageert op speculatie en geruchten.

Wat we wel zeker weten is dat Microsft een stap dichterbij is om Kinect voor de PC beschikbaar te maken. De grootste problemen waren het kleine scherm van de monitor en de korte afstand tot het scherm. Microsoft schreef in een blog dat het een oplossing voor deze problemen heeft gevonden en heeft zelfs al een Software Development Kit (SDK) uitgebracht zodat gelicenceerde game ontwikkelaars de nieuwe technologie kunnen bestuderen en testen.

Tevens gingen er vorige week geruchten de ronde dat Microsoft aan een nieuw product genaamd Kinect TV werkt. Volgens de berichten heeft het computer- en softwarebedrijf al met enkele televisieproducenten oriënterende gesprekken gevoerd om een televisietoestel te fabriceren met ingebouwde Kinect-bewegingssensoren. Microsoft zou hiermee de concurrentie aangaan met Apple en Google, die ieder zijn eigen aspiraties op de tv-markt hebben.