Het bedrijf Rara Media Group heeft vandaag een Spotify concurrent gelanceerd via Rara.com. De nieuwe streamingdienst is per direct beschikbaar in heel West-Europa en heeft deals weten te sluiten met veel grote platenmaatschappijen. De prijzen van Rara zijn vergelijkbaar met die van Spotify al is de uitprobeer-periode een stuk aantrekkelijker.

De website van Rara is zowel met een computer als met een mobiel apparaat te bekijken dat Flash ondersteund, op dit moment is er alleen een mobiele app beschikbaar voor Android maar andere platformen zullen snel volgen. Het principe van Rara is eigenlijk identiek aan Spotify, ook bij Rara hoeft men geen nummers te downloaden maar worden de nummers naar de computer of een mobiel apparaat gestreamd. Hierbij wordt het nummer dus direct afgespeeld en niet opgeslagen op de computer.

Rara heeft deals met grote platenmaatschappijen weten te sluiten als EMI, Universal, Sony en Warner. Ook hebben nog vele kleinere platenmaatschappijen zich aangesloten bij Rara. In totaal biedt Rara op dit moment een collectie aan van ruim 10 miljoen nummers.

Als we kijken naar de prijzen dan valt op dat Rara een erg interessant proefabonnement heeft van 99 cent voor 3 maanden. Daarna dient de abonnee 4,99 euro per maand te betalen of 9,99 euro per maand indien men gebruik wilt maken van de diensten via een mobiele telefoon. De abonnementsprijzen zijn dus gelijk aan die van Spotify.

Het grootste verschil zit hem volgens Rara in de gebruikersvriendelijkheid. Zij menen dat hun website en apps een stuk gebruiksvriendelijker zijn dan die van Spotify en biedt Rara.com ook standaard allerlei soorten voorgedefinieerde afspeellijsten (playlists) aan. Ook kan je bij Rara net als bij Spotify zelf een afspeellijst maken.

Behalve in Nederland is Rara sinds vandaag in vrijwel heel West-Europa beschikbaar; ook Frankrijk, Ierland, Groot-Brittanië, Italië, Duitsland, België, Spanje, Oostenrijk, Denemarken, Finland, Noorwegen, Zweden, Luxemburg en Zwitserland werd de dienst vandaag gelanceerd. Later deze week zullen ook de Verenigde Staten, Canada en Mexico volgen.