Google+ doet een poging om de gebruikers wat meer normen en waarden bij te brengen. Wie namelijk een profielfoto upload met daarop een aanstootgevend of beledigend gebaar of een foto die seksueel getint is kan erop rekenen dat de foto wordt verwijderd door Google.

Het is namelijk vanaf heden niet meer toegestaan om een profielfoto in te stellen waarbij men bijvoorbeeld een middelvinger opsteekt. Ook seksueel getinte afbeeldingen zijn taboe. Dit valt te lezen in de nieuwe voorwaarden van het sociale netwerk van Google. Een medewerker van de website Techcrunch.com, MG Siegler, had een foto geüpload waarop hij, weliswaar gekleed in pak, zijn middelvinger opstak, maar zijn foto werd tot twee keer toe verwijderd.

Siegler kreeg toen zijn foto voor de tweede keer werd verwijderd een bericht dat zijn foto niet aan de nieuwe richtlijnen voldeed. Hierna plaatste Siegler de foto op zijn blog waarna een discussie is ontstaan over de toegepaste censuur en of Google hier niet doorschiet met zijn regelgeving. Er is volgens vele namelijk geen duidelijke grens tussen wat nu wel en niet als aanstootgevend beschouwd kan worden. Ook betekenen handgebaren in verschillende culturen andere dingen.