1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Google heeft ervoor gekozen weer eens een nieuwe functie toe te voegen aan Google+. Het is mogelijk om op de website een leeftijdsrestrictie in te stellen voor een profiel of een pagina. Voornamelijk voor pagina’s is dat een handige verbetering, hierdoor kan bepaalde content worden afgeschermd voor jongeren.

De laatste tijd is het nieuws over Google+ vaker omgedraaid, waarbij verplichting rond het sociale netwerk van Google verdwijnen of functies worden opgeheven. Nu is er weer een functie toegevoegd aan het sociale netwerk, namelijk leeftijdsrestricties.

Gebruikers kunnen hun profiel of pagina nu afschermen voor mensen onder de 18 of 21 jaar. Hoewel dat meestal niet nodig is zijn er natuurlijk pagina’s met zogenaamde NSFW-content. Zij kunnen de jongere gebruikers nu weren waardoor de profiel- of paginabeheerders maar ook Google weer voldoen aan lokale wetgevingen wereldwijd. Het is overigens ook mogelijk om zelf een leeftijd in te stellen.

Op dit moment werkt de leeftijdsrestrictie alleen op de website van Google+, de mobiele apps van Google+ moeten nog worden aangepast.