1 min

Vanaf aankomende donderdag mag alle data die op de servers van MegaUpload staat gewist worden. Dit is vandaag besloten in de Verenigde Staten.

De openbare aanklager maakte dit nieuws bekend middels een brief. Momenteel zijn alle servers in handen van de FBI. Deze nam alle servers eerder deze maand in beslag omdat de website veel auteursrechtelijk beschermt materiaal zou verspreiden. Een van de advocaten van MegaUpload hoopt het wissen van alle data te voorkomen doordat zij deze data nodig achten in de verdediging van MegaUpload.

De brief van de openbare aanklager verteld echter dat de data mag worden verwijderd nadat de FBI deze heeft ingezien. Eerder deze maand, op negentien januari ging de website op zwart en arresteerde de FBI enkele topmensen achter MegaUpload. Na het op zwart van de website kon er niemand meer bij zijn of haar bestanden. Dit betekend dus ook dat, wanneer de data verwijderd word, mogelijk miljoenen mensen niet meer bij hun documenten kunnen komen. Dit zou erg pijnlijk zijn doordat de website ook veelal werd gebruikt om grote, niet inbreukmakende, bestanden te verzenden.