Vanaf aanstaande woesndag breekt T-Mobile de telefoonmarkt in het Verenigd Koninkrijk flink open met een onbeperkt abonnement voor ongeveer 42 euro per maand (36 pond). Bij dit abonnement mogen gebruikers onbeperkt bellen, sms’en en internetten. Grote vraag is natuurlijk wanneer dit soort abonnementen naar Nederland komen.

Het is een abonnement dat eigenlijk haaks staat op wat we hier in Nederland zien. In Nederland maken de providers de mobiele abonnementen alleen maar duurder omdat we met z’n allen minder bellen en sms’en en meer internetten. Volgens de providers zijn de huidige netwerken hier nog niet op berekend en moeten ze daarom grote investeringen doen. In het buitenland is er echter veel meer mogelijk, in het Verenigd Koninkrijk kan men straks onbeperkt gebruik maken van de mobiele telefoon voor slechts 42 euro per maand.

Er zit eigenlijk maar een addertje onder het gras in het nieuwe abonnement van T-Mobile UK en dat is dat het onbeperkt bellen is gelimiteerd tot 2000 minuten per maand naar andere netwerken dan die van T-Mobile. 2000 belminuten ligt echter ver boven het gemiddelde mobiele telefoon gebruik dus een echt addertje kunnen we het niet noemen. Daarnaast biedt T-mobile UK de mogelijkheid om voor 5 pond extra per maand ook die 2000 belminuten af te kopen.

Het nieuwe onbeperkte abonnement is alleen af te sluiten voor een periode van 24 maanden en men krijgt daar gratis een Galaxy S II of een HTC Sensation XE bij. Indien men liever een iPhone 4S wil is dit ook mogelijk maar moet men 99 pond bijbetalen.

De grote vraag is nu of dit abonnement een test is van T-Mobile of dat het dit abonnement in meer landen zal gaan introduceren. In elk geval is de kans groot dat er in Nederland, door de recente prijsstijgingen, veel animo zal zijn voor een dergelijk abonnement.

In Nederland is nog geen enkele provider die een dergelijk abonnement aanbiedt of iets dat in de buurt komt.