1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

De kans dat Apple haar eigen Smart TV, de iTV, in het tweede kwartaal zal gaan lanceren is zeer klein. Sharp zou op dit moment nog niet in staat zijn om de IGZO panelen te leveren aan Apple.

Daarmee achtte analisten de kans bijzonder klein dat Apple in staat is om in het tweede kwartaal al de zogenoemde iTV producten te kunnen lanceren. De IGZO (Indium Gallium Zinc Oxide) panelen van Sharp moeten de concurrentie aan gaan met OLED en AMOLED. Verschillende bronnen binnen de industrie melden dat, ondanks Sharp in staat is 8G panelen te maken, ze nog niet klaar zijn voor de massaproductie van de panelen.

Als Sharp teveel tijd nodig heeft om het productieproces op orde te krijgen zou Apple hiermee nog wel eens in problemen kunnen komen. Het bedrijf zal waarschijnlijk dit jaar nog de iTV groots willen lanceren. Samsung en LG kozen eerder voor Super OLED en AMOLED tv modellen en zullen waarschijnlijk niet zo een, twee, drie hun productie met Apple gaan delen. Het is op dit moment dus nog volstrekt onduidelijk wanneer we de nieuwe iTV producten van Apple kunnen verwachten.