1 min Devices

Andy Rubin: 900.000 Android-activeringen per dag

Andy Rubin, mede-oprichter van zoekgigant Google, heeft middels een tweet bekendgemaakt dat er wereldwijd gezien elke dag meer dan 900.000 Android-toestellen geactiveerd worden. In deze tweet maakte Rubin ook direct duidelijk dat geruchten over zijn vertrek bij Google uit de lucht zijn gegrepen.

Op regelmatige basis is Andy Rubin verantwoordelijk voor het delen van cijfers rondom Android, zo ook het aantal activeringen van tablets en telefoons. De laatste keer dat Rubin cijfers deelde is al weer even geleden. In februari maakte de ontwikkelaar bekend dat er 850.000 activeringen per dag plaatsvinden.

Dit aantal activeringen groeide in een goede drie maanden dus met 50.000 activeringen per dag. De stijging van het aantal activeringen lijkt daarmee wat af te nemen. Tussen december en februari steeg dit aantal immers nog met 150.000 stuks. Desondanks beleeft Google’s mobiele besturingssysteem nog altijd een groeiperiode, met de lancering van de Galaxy S III van Samsung zal hier mogelijk weer een nieuwe impuls aan worden gegeven.

Als we de cijfers overigens vergelijken met dezelfde periode in 2011, is de stijging alsnog indrukwekkend. Destijds werden er zo’n 400.000 Androidtoestellen geactiveerd per dag.

Bron:Twitteraccount Andy Rubin