Gebruikers van Twitter die gebruik maken van de mobiele applicaties voor iOS en Android zullen de komende tijd meer reclame gaan zien. Twitter heeft aangegeven meer ‘Promoted Tweets’ via de mobiele apps te gaan verspreiden.

Deze zogenaamde ‘Promoted Tweets’ zijn Twitter berichten waarvoor bedrijven betalen om ze aan veel gebruikers te laten zien. Soms bevatten de promoted Tweets ook een link naar een webpagina van een adverteerder. Voorheen werden gebruikers in de mobiele apps nog niet lastig gevallen met deze vorm van reclame maar in de meest recente update van de apps is dat niet langer het geval.

De eerste ‘Promoted Tweets’ worden binnen enkele weken verwacht. Waarschijnlijk gaat Twitter ze nu actief verkopen en duurt het daarom nog even voordat de eerste Tweets verschijnen. Twitter begint wel met een beperking op deze ‘Promoted Tweets’, zo zal je deze alleen zien als je een Twitter account van een bedrijf volgt dat ook een ‘Promoted Tweet’ heeft afgenomen. Hiermee probeert Twitter de reclame Tweets relevant te laten zijn aan de interesses van de gebruiker.

Twitter heeft inmiddels meer dan 100 miljoen gebruikers waarvan de helft dagelijks actief is. Op deze manier hoopt Twitter dan ook eenvoudig geld te verdienen aan de grote gebruikersdatabase.