Twitter heeft aangekondigd dat het vanaf vandaag de zogenoemde Promoted Tweets zal aanbieden aan gebruikers op mobiele apparaten. Deze gesponsorde tweets zullen alleen verschijnen in de timeline wanneer gebruik wordt gemaakt van de officiële Twitter-app.

Twitter had al een aantal weken een test lopen waar verscheidene Android- en iOS-gebruikers gesponsorde tweets aangeboden kregen, maar dit was beperkt tot bedrijven die de gebruiker zelf volgde of wanneer de zoekfunctie werd gebruikt. Zodra een irrelevante Promoted Tweet voorbij komt, kan deze met een veegbeweging direct worden verwijderd.

Met de stap die Twitter vandaag zet wordt het advertentie-aanbod uitgebreid. Bedrijven kunnen op basis van de interesses van gebruikers advertenties aanbieden welke voor hen interessant kunnen zijn en ze krijgen de mogelijkheid om de Promoted Tweets aan te bieden per platform, zoals iOS, Android, en andere mobiele apparaten. Windows Phone en Blackberry worden niet specifiek genoemd, maar verwacht wordt dat deze ook ondersteund worden. De optie voor adverteerders om de ads op alle platforms aan te bieden blijft ook aanwezig.