1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Dat er een nieuwe Xbox kwam wisten vele mensen al maar sinds een interview met de CEO van M-systems blijkt dat er geen harde schijf in de XBox2, ook wel XBox Next genoemd, zal komen.
Dit kwam naar boven nadat microsoft een overkomst had gesloten met het Israëlische bedrijf die het flash geheugen zou leveren, de bedoeling van de XBox Next was om dezelfde weg in te slaan als Sony met de PSX, deze zou als multimedia station moeten dienen.

Zonder harde schijf in de zal de XBox Next wel veel goedkoper worden in de productie voor microsoft, en dat is wel nodig om de XBox Next niet te duur te laten worden waardoor deze slechte verkoopcijfers zal halen.
Er zijn wel een paar problemen die nog opgelost moeten worden, dat is onder andere dat de bestaande XBox spellen niet meer werken op de XBox Next en er geen save games meer kunnen worden opgeslagen zonder een soort van memory card zoals de Playstation hanteert.

Overigens bevestigd Xbox-productmanager David Hufford de uitspraken niet, hij zegt zelf; “we hebben geen aankondigingen gedaan over toekomstige XBox-producten of diensten. En we gaan dat voorlopig niet doen”.
De roddels doen zo hun ronde maar als het aan David Hufford ligt komt er pas nieuws over de XBox Next wanneer deze gereleased wordt