1 min

Major Nelson, directeur van het Xbox Live-netwerk, heeft een timer op het internet geplaatst welke het aantal dagen tot de E3 toont. Speculatie over de aankondiging van een nieuwe Xbox-spelcomputer laait sindsdien heftig op.

De E3-beurs in Los Angeles is traditioneel gezien dé plek voor consolefabrikanten om de volgende generatie van hun producten aan te kondigen. De Nintendo Wii en Wii U, Sony PlayStation 3 en Xbox 360 werden in het verleden al tijdens deze beurs aangekondigd. Dat Microsoft de Amerikaanse beurs opnieuw zal gebruiken voor de aankondiging van een nieuwe console, lijkt dus geen raar idee. Het is enkel nog de vraag in welk jaargang de gebeurtenis moet plaatsvinden.

Het is overigens nog een lange zit, totdat de E3 werkelijk begint. De gamebeurs opent namelijk op 11 juni. Microsoft lijkt krap een half jaar van tevoren echter al een hype te willen ontketenen. Overigens gaan er ook geruchten dat Sony van plan zou zijn om de volgende PlayStation-console al in februari te presenteren tijdens Destination PlayStation.