1 min

Tags in dit artikel

, , , , ,

PSP-gebruikers mogen mee gaan genieten van de nieuwe muziek streamingsdienst waarmee Sony deze maand op de markt komt. De gebruikers kunnen vanaf 14 april gebruik gaan maken van Sony’s Music Unlimited dienst waarmee naar ruim zeven miljoen nummers kan worden geluisterd.

Lang leek het er op dat Sony de PSP niet meer mee zou nemen maar de PSP zal toch Music Unlimited ondersteuning gaan krijgen. Het enige wat een eigenaar van een PSP nodig heeft is een PlayStation Network ID. Wanneer deze geheel gratis is aangemaakt kan na een korte set-up procedure geluisterd worden naar de zeven miljoen nummers. De muziekdienst van Sony is een muziek streamingsdienst met in totaal ruim zeven miljoen nummers welke in de cloud zijn opgeslagen. De muziekdienst heeft dus enorm veel weg van het populaire Spotify. Al heeft Spotify inmiddels ruim 10 miljoen nummers.

Met de dienst zou het ook mogelijk zijn om muziek naar andere apparaten te streamen zoals bijvoorbeeld een PlayStation 3, PC en Sony Bravia televisie. Ook heeft Sony een auto sync functie ingebouwd die automatisch je muziekbibliotheek organiseert wanneer je een aankoop hebt gedaan. De dienst zal 3,99 dollar voor een basis abonnement gaan kosten en 9,99 dollar voor een premium account. De prijzen zijn op een maandelijks abonnement gebaseerd.