De opvolger van Microsoft’s Xbox 360 zal beschikken over een dubbele videokaart en om piraterij tegen te gaan zou de console altijd verbonden moeten zijn met het internet. Daarnaast zal Durango, zoals de codenaam van de console zou zijn, de beschikking krijgen over een Blu-ray-drive.

Deze geruchten rondom Durango zijn de wereld in geholpen door anonieme bronnen. Microsoft zou volgens deze bron al verschillende bedrijven van meer informatie hebben voorzien betreffende de aanwezige hardware voor Durango. De bron geeft aan dat Microsoft voornemens is Durango uit te brengen tegen het einde van 2013.

Om piraten tegen te werken wordt een constante internetverbinding vereist. Veel meer informatie is hier vooralsnog niet over beschikbaar. Door een constante verbinding zou Microsoft kunnen monitoren of gebruikers niet geverifieerde handelingen doen. Het zou ook betekenen dat je console waardeloos wordt wanneer je internetverbinding even uitvalt.

Durango krijgt een processor met vier of zes rekenkernen waarbij één core speciaal voor de nieuwe versie van de Kinect-camera wordt gereserveerd, een tweede core moet het besturingssysteem voor zijn rekening nemen. Aannemelijk is dus dat het besturingssysteem constant draait op de achtergrond.

In deze nieuwe geruchten wordt aangegeven dat Durango voorzien is van maar liefst twee grafische kaarten van AMD. Microsoft zou niet van plan zijn om een SLI-opstelling te gebruiken, maar laat de kaarten volledig los van elkaar werken. De kaarten zouden een rekenkracht hebben die te vergelijken is met de grafische kaarten uit de 7000-serie van AMD.