Anonymous heeft deze week een behoorlijke stunt uitgevoerd met haar "fans". Het hackerscollectief bracht een eigen besturingssysteem uit. Echter bleek het platform vol virussen te zitten.

Anonymous bracht begin deze week een eigen besturingssysteem uit. Het zou hierbij gaan om een OS op basis van het Ubuntu 11.10. Anonymous zou hier een eigen draai aan hebben gegeven en er enkele hack-tools in hebben verwerkt. Volgens de makers zou het besturingssysteem bedoeld zijn als educatief platform waarmee gebruikers de veiligheid van websites kunnen testen. Anonymous benadrukte dat het OS niet bedoeld is om websites uit de lucht te halen.

Kort na de lancering van dit zogenaamde nieuwe besturingssysteem stroomden er echter al snel verschillende berichten binnen waarbij gebruikers meldingen maakten van virussen en trojans. Het is echter onduidelijk wat Anonymous met deze actie wil bereiken. Volgens internationale media zou de kans zeer groot geacht worden dat het een actie is van een Anonymous-hater. Die zou met deze actie de groep zo veel mogelijk gezichtsverlies toe willen brengen. Of het OS dus werkelijk van Anonymous afkomstig is, is niet duidelijk.

Het platform zou inmiddels zo’n 20.000 keer geïnstalleerd zijn. Anonymous zelf ontkent alle betrokkenheid en raad gebruikers met klem af de software te downloaden.