Pinterest, een relatief nieuw sociaal netwerk, heeft inmiddels al een waarde van 1,5 miljard dollar bereikt. Onlangs werd bekendgemaakt dat een groep investeerders 100 miljoen dollar in de website zullen pompen. De investeerders worden aangestuurd door een Japanse winkelier, Rakuten. Een komst naar Japan lijkt daarmee in het verschiet te liggen.

Rakuten meldde dat de investering mede mogelijk werd door een aantal investeerders die al eerder geld hebben gestoken in Pinterest. Mede door de nieuwe investering wordt duidelijk hoe groot Pinterest al is. Volgens Wall Street Journal heeft het sociale netwerk na deze investering een waarde van 1,5 miljard dollar gekregen. Een jaar geleden werd Pinterest nog op een waarde van 200 miljoen dollar geschat.

De hoge waardering is voor zo’n jong bedrijf opvallend, mede doordat Pinterest tot nog toe nog geen geld verdiend heeft. Dat gegeven lijkt investeerders echter niet te stoppen, zij lijken het geloof te hebben dat Pinterest de volgende Facebook zou kunnen worden.

Statistiekenteller Alexa heeft Pinterest momenteel in de top 100 van populairste websites staan. Wereldwijd wordt het sociale netwerk als 36e gewaardeerd, in de Verenigde Staten staat de site zelfs op een 16e plek.