Denemarken zou van plan zijn om haar plannen voor een Three Strikes-wet vaarwel te zeggen ten faveure van educatie en innovatie, in plaats van bestraffing. In plaats van het uitdelen van zware straffen zal de Deense regering gaan trachten gebruikers te verleiden om te betalen voor muziek en andere content.

In Denemarken is het nu nog zo dat gebruikers in de toekomst van het internet worden verbannen wanneer ze driemaal de fout in gaan met het downloaden van auteursrechtelijke content. Het lijkt er echter op dat de Deense regering deze toekomstplannen niet meer ziet zitten. In plaats hiervan zal het Ministerie van Cultuur een samenwerking aangaan met auteursrechthouders en andere partijen om een legaal alternatief op piraterij te creëren en gebruikers te leren wat auteursrechtenschendig precies inhoudt. Als laatste wil de Deense regering een handreiking doen naar gebruikers die illegale content uploaden of gebruiken.

Toch lijken de plannen van de Deense regering niet enkel rozengeur en manenschijn, zo worden internetproviders bijvoorbeeld verzocht om websites als Grooveshark en The Pirate Bay te blokkeren. Volgens de plannen zullen blokkades van websites per internetprovider via een rechter afgedwongen moeten worden.