1 min

Google pakt flink uit op het jaarlijkse I/O-evenement. Zo heeft de zoekgigant aangekondigd dat zij haar Web Store voor Chrome flink heeft verbeterd. De aanpassingen moeten vooral gaming middels de browser een boost geven. In april bracht Google ook al een grote update uit voor de Chrome Web Store.

Tijdens Google’s tweede keynote van het I/O-evenement kwam de browser van het bedrijf langdurig aan bod. Zo werd de iOS-versie van de mobiele browser uit de doeken gedaan en zo blijkt nu ook dat de Web Store voor de desktop-versie enkele verbeteringen heeft gekregen. De aanpassingen die Google doorvoerde zijn vooral gericht op gaming binnen de browser.

Zo zijn de graphics aanzienlijk verbeterd wanneer gebruik wordt gemaakt van HTML5 en een vernieuwde API voor geluid en geluidseffecten zorgt voor een betere weergave van geluid in games. Volgens Google levert haar browser een authentieke weergave van games, die te allen tijde beschikbaar zijn in de Web Store. Google heeft met titels als Angry Birds, Cut the Rope, Bastion, Mini Ninja’s en Bejeweled in ieder geval enkele aantrekkelijke games in huis die zeker de moeite waard zijn.