Google heeft een update uitgebracht voor de Chrome Web Store. Dankzij de update moeten onder andere applicaties voor de browser gemakkelijker te vinden zijn. Om dit te bereiken zijn er onder andere subcategorieën toegevoegd.

Hierdoor moeten gebruikers door de bomen het bos weer kunnen zien. De Chrome Web Store ontving in oktober nog een grote update die bij moest dragen aan de gebruiksvriendelijkheid van de website. Echter bleek al snel dat dit niet het geval was. Het was dan ook hoog tijd voor een aantal verbeteringen binnen de digitale winkel. Deze verbeteringen hebben vandaag het daglicht gezien in de vorm van een aantal nieuwe features en toevoegingen.

Zo heeft Google een geheel nieuwe ‘Trending’-sectie toegevoegd die de meest populaire applicaties en extensies toont. De getoonde applicaties worden zo gelabeld van "warm" tot "on fire" waarmee de populariteit onder gebruikers wordt aangeduid. Een andere verbetering is gevonden in het toevoegen van labels die extensies makkelijker te vinden maakt. Wanneer een gebruiker bijvoorbeeld op een bepaald label klikt, zal Google alle relevante applicaties en extensies tonen.