2min

Tags in dit artikel

, , ,

Betaworks heeft aan de Wall Street Journal bevestigd dat het de socialenieuwssite Digg heeft overgenomen.

De Wall Street Journal meldt dat Betaworks, het bedrijf achter bit.ly, 500.000 dollar voor de site betaalt. Veel minder dan de biedingen die Google volgens anonieme bronnen deed in 2006. Toen bood Google namelijk 200 miljoen dollar voor de socialenieuwssite. Digg laat weten dat dit bedrag niet klopt en dat de "algehele waardering aanzienlijk hoger is". Wat er echt voor de site betaald is, is dus nog onduidelijk.

Betaworks heeft de overname gedaan omdat het denkt dat Digg goed in het bestaande portfolio van het bedrijf past. Drie bronnen bekend met de zaak melden dat Digg van andere partijen hogere biedingen heeft gekregen, maar dat het uiteindelijk koos voor Betaworks omdat dat bedrijf volgens Digg het beste plan voor de site heeft.

Digg was ooit een van de meest veelbelovende internetstart-ups in Sillicon Valley. De website werd in 2004 opgericht door Kevin Rose met de bedoeling dat gebruikers hun eigen nieuwsverzameling kunnen maken en zo niet beperkt zijn tot het standaardaanbod van bijvoorbeeld kranten. Dit kunnen gebruikers doen door artikelen toe te voegen aan de site en door op reeds toegevoegde artikelen te stemmen.

Dit stemsysteem zorgde echter dat veel gebruikers de site na een aantal jaar verlieten. Het stemmen kon namelijk beïnvloed worden. Daarnaast werd in 2010 een nieuwe versie van de site uitgerold. Op deze nieuwe versie kwam ook erg veel kritiek met als gevolg dat de site nog verder leegliep.

Ondanks deze negatieve ontwikkelingen trekt de site nog altijd tussen de 4,5 en 7 miljoen unieke bezoekers per maand. De oprichter verliet Digg overigens al in maart 2011.