Waar andere zich misschien verslagen hadden gevoeld en het bijltje er bij neer hadden gegooid geldt dit niet voor Kim Dotcom, de oprichter van MegaUpload. Hij heeft duidelijke hints gegeven dat hij bezig is aan nieuwe diensten en de belangrijkste daarvan is een nieuwe muziekdienst genaamd Megabox. De nieuwe muziekdienst zou de markt flink moeten gaan verstoren.

Op Twitter liet de oprichter van MegaUpload weten dat hij terug komt. Hij zegt letterlijk; ‘Ik weet waar jullie op hebben gewacht. Het komt eraan. Belooft. Groter, beter, sneller en 100% veilig. En niet te stoppen’. Hij zegt in een Tweet daarna, ‘Ja Megabox komt dit jaar nog’.

De vraag is nu of beide Tweets over Megabox gaan of dat hij wellicht hoopt om juridisch nog wat te halen in de VS zodat hij MegaUpload ook weer in de lucht kan brengen. In elk geval kunnen we Megabox dit jaar nog verwachten.

De dienst werd vorig jaar ook al aangekondigd, maar dat was voor de arrestatie van Dotcom en het offline halen van zijn bedrijf MegaUpload.com. Een populaire website om bestanden uit te wisselen. Volgens de Amerikaanse autoriteiten zouden er veelal illegalen bestanden worden uitgewisseld en daarom is de website offline gehaald en willen de Amerikanen Kim Dotcom vervolgen. Er is echter nog niet bepaalt of Nieuw Zeeland hem ook gaat uitleveren aan de VS en dan moet hij ook nog schuldig worden bevonden. Hij is nu op borgtocht vrij in Nieuw Zeeland tot volgend jaar maart de rechtszaak dient over zijn uitlevering.

Megabox is een muziekdienst die Dotcom heeft bedacht en het idee erachter is dat artiesten en bands hun muziek zelf rechtstreeks kunnen verkopen aan de consument. Hierdoor worden platenlabels en traditionele uitgevers buitenspel gezet. Dotcom zou maar liefst 90 procent van het verkoopbedrag willen uitbetalen aan de artiest en slechts 10 procent zelf willen houden. Iets wat zeer weinig is in vergelijking met bestaande uitgevers maar ook met bestaande muziekdiensten als iTunes. Hierdoor zal Megabox mogelijk de muziekwereld op zijn kop zetten en zal Dotcom opnieuw weinig vrienden maken bij de grote platenlabels.

Ook zou Dotcom gratis muziek willen aanbieden aan bezoekers van de website, waarbij hij zorgt draagt voor de vergoeding richting de artiest. Dit deel van zijn plan is echter nog niet helemaal duidelijk.