1 min

Het officiële blog van Mozilla heeft een grote hoeveelheid informatie geplaatst over de gedachte achter het ontwerp van Firefox OS, compleet met zowel beeld als tekst geeft het een goede indruk van het mobiele besturingssysteem.

Het bericht geplaatst op het officiële blog van Mozilla is in wezen een samenvatting van de presentatie die werd gegeven bij MozCamp in Warschau. Daar vertelde ontwerper Patryk Adamczyk over de filosofie, iconografie, typografie en geluidselementen gebruikt om tot het ontwerp van Firefox OS te komen.

Een aantal zaken die teruggevonden worden in de blog van Mozilla zijn onder andere Content layering. Dit wordt gedaan aan de hand van slidepanelen, vergelijkbaar bij de Facebook- en Sparrow-applicaties op iOS. Ook wordt ingegaan op het gebruik van lichte en donkere achtergronden. Lichte achtergronden worden gebruikt bij applicaties die vallen onder de categorie productiviteit. Mozilla vertelt: "Dit geeft het gevoel van een kantoor." Donkere achtergronden worden gereserveerd voor gebruik bij media-applicaties om een "filmachtig" effect mee te geven. Ook toonde Mozilla zijn startscherm, applicatiegrid en vergrendelscherm, deze doen denken aan een mengeling tussen die van WebOS en Android.