1 min

Rovio, het bedrijf achter het populaire Angry Birds, heeft een teaser uitgebracht van een Star Wars-versie van Angry Birds. In de teaser vinden we een vogel in traditionele Jedi-kledij, gewapend met een lightsaber.

De teaser van de nieuwe Angry Birds in Star Wars-stijl werd geplaatst op een Tumblr-pagina van Angry Birds. Rovio liet via Twitter weten dat het hier inderdaad om een officiële aankondiging gaat van een nieuw spel. Naast de vogel in een jedi-gewaad en de lightsaber-uitrusting, vinden we ook een tekst die stelt dat er vandaag nog iets staat te gebeuren op Times Square in New York. Dit zal gebeuren om 16:00 uur Nederlandse tijd, met als tip om twee uur eerder naar speelgoedwinkel Toys R Us te gaan.

TechCrunch weet al een aantal zaken over het spel te melden, zo zal het spel gebruik maken van het zwaartekracht-element dat ook terug te vinden is in Angry Birds Space. Verder vecht je tegen The Empire dat wordt vertolkt door de varkentjes. Het spel zal uiteraard een aantal klassieke Star Wars-locaties aanzien en zal het spel het originele concept van Angry Birds volgen, bewapend met jedi’s (vogels) en een katapult-achtige afvuurmechanisme.

Het spel zal vanaf 8 november te downloaden zijn voor zowel Android als iOS, verwacht wordt dat vandaag de officiële informatie ook beschikbaar komt.