1 min

Google Now, de "persoonlijke digitale assistent" van Google, welke geïntroduceerd werd in Android 4.1 Jelly Bean, kreeg een tijdje geleden nog een update waarmee publieke waarschuwingen gemeld zouden worden. Deze functie werd gisteren ingeschakeld om te waarschuwen voor orkaan Sandy.

Google bracht gisteren een publieke waarschuwing uit nadat een aardbeving van 7.2 op de schaal van Richter een orkaan creëerde, dicht bij de kust van Canada. Iedereen in de omgeving die problemen kon ondervinden van de tsunami kreeg de waarschuwing binnen. Naast de melding geeft de dienst van Google ook meldingen van gevaarlijke omstandigheden omtrent het weer, ontstaan door orkaan Sandy.

Het bleef niet alleen bij de waarschuwing op Google Now, ook orkaan Sandy heeft zijn eigen Crisis Map gekregen. Op de crisismap is onder andere de positie van de storm en een driedaagse weersverwachting gericht op overstromingen zichtbaar. Ook voegt de crisismap een aantal mogelijke evacuatieroutes en noodvoorzieningen waar dekking gezocht kan worden toe. Deze informatie, die hulp moet bieden aan omwonenden van het getroffen gebied, is niet alleen online te raadplegen, maar ook te downloaden in een aantal losse lagen voor Google Earth. Deze functie biedt Google aan omdat het onderweg kan gebeuren dat het signaal wegvalt door beschadigingen aan zendmasten van telecomnetwerken.