1 min

Bezoekers aan de Valve gamestudio in Washington kregen de mogelijkheid vragen te stellen aan Valve’s Gabe Newell. Er mocht van alles gevraagd worden behalve over Half-Life 3, resultaat daarvan was een officiële melding dat Valve aan een nieuwe game-engine werkt.

Newell begint het vragenuurtje met de vraag "Dus, wat willen jullie weten over iets wat niet aan Half-Life 3 gerelateerd is?" Het antwoord kwam in de vorm van de vraag hoe het zit met de nieuwe game-engine, waar Valve aan zou werken en of deze zou verschijnen in de vorm van een update of dat het hier een geheel nieuwe engine zou betreffen. Newell stelt dat Valve al een tijdje bezig is met de nieuwe engine en dat het wachten is op een geschikt spel, waar de engine goed tot zijn recht zou komen. Overigens zou het hier een geheel nieuwe engine betreffen, reeds uitgebrachte games hoeven dus geen update te verwachten.

Een vraag over welke kant Valve op wil met zijn games beantwoordt Newell: "Waar we heen willen is niet alleen gericht op Valve, iets wat jullie misschien niet weten is dat de ledenbasis van Steam zo’n 10 keer meer content voor Team Fortress 2 creëert dan dat Valve zelf doet. Ik verwacht dat alle spellen gericht zijn op een framework, waar de gemeenschap verder op kan bouwen".