1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Valve heeft aangegeven de hardwaremarkt te willen betreden. Dit valt op te maken uit het feit dat de game-ontwikkelaar en -uitgever mensen zoekt via de eigen website, voor de functie "industrial designer".

Valve dat al eerder aangaf dat het ontevreden is met hoe de hardwaremarkt zich ontwikkelt heeft dit wederom in een bericht op de website laten weten. "We zijn gefrustreerd door het gebrek aan innovatie in de computerhardware-industrie, daarom gaan we nu zelf meedoen", aldus Valve.

Valve vermeldt niets over wat precies ze willen aanpakken op de hardwaremarkt, maar het lijkt er alle schijn van te hebben dat men iets unieks in gedachten heeft, afgaande op de sneer richting de gevestigde orde. Als je bijvoorbeeld kijkt naar de ontwikkeling van muizen en keyboards de afgelopen jaren, dan zie je bijna geen hoogstaande veranderingen.

Valve heeft gezegd dat het bedrijf een eigen PC aan het ontwerpen is, maar meldde toen direct dat het nog lang zou duren totdat er ook maar enigszins aan een lancering gedacht kon worden. Het bedrijf bleek toen dus te bluffen, of er zijn zaken voorgevallen die hebben geleid tot een stroomversnelling. Rond de E3 gingen er ook geruchten over het bestaan van een PC of gameconsole van Valve. Dit systeem zou dan de webshop Steam volledig geïntegreerd hebben. Van een aankondiging is het hoe dan ook niet gekomen.