1 min

Facebook is verkozen tot de beste werkgever van 2012. De verkiezingen worden onder andere gebaseerd op basis van carrièremogelijkheden, salaris en de balans tussen het werk- en privéleven. Ook andere technologiebedrijven zijn terug te vinden in de top 50.

De verkiezingen worden door werknemers van het bedrijf zelf ingevuld. Wellicht komt het door de gratis lunch, de luxe werkplaatsen, of toch het idee dat ze invloed hebben op meer dan een miljard gebruikers, maar de Facebook-werknemers zijn zeer tevreden bij het sociale netwerk. In totaal werden er dit jaar een half miljoen beoordelingen ingediend waarin werknemers verschillende aspecten van hun werkleven beoordelen.

In de top 50 van de verkiezingen van Glassdoor zijn nog negentien andere technologiebedrijven terug te vinden. Het relatief onbekende Riverbed Technology eindigde op de derde plaats, Google op de zesde. Apple viel ver terug, van plaats 10 naar 34.

Facebook is pas sinds drie jaar opgenomen in de lijst van Glassdoor. Het sociale netwerk debuteerde in 2010 op de eerste plaats, in 2011 eindigde het bedrijf op de derde positie.

In de onderstaande video van Glassdoor leggen vertegenwoordigers van Facebook uit waarom Facebook zo’n prettige werkgever is.