De bug in de automatische uitschakeling van de Do Not Disturb-functie van iOS 6 zal volgens Apple automatisch opgelost worden. Dit zal gebeuren op maandag 7 januari. Omdat het een kwestie van tijd is voordat de bug verdwijnt, kiest Apple er voor om dit niet met behulp van een software-update af te handelen.

De bug ontregelt sinds de jaarwisseling de Niet Storen-functie van iOS 6. Deze functie schakelt niet meer automatisch uit op het vooraf ingestelde tijdstip. Hierdoor geven de iPhone, iPod touch en iPad geen meldingen vanuit applicaties, maar ook telefoongesprekken worden niet weergegeven middels audiovisuele en tactiele meldingen. De wekkerfunctie blijft daarentegen gewoon werkzaam.

Volgens ontwikkelaars ligt het probleem in de interactie met de Unix-laag die zich onder iOS bevindt. Ontwikkelaar Patrick McCarron merkt op dat 6 januari de laatste dag van de ISO-week van 2012 is. Als de parameter YYYY in plaats van yyyy wordt gebruikt, is 6 januari de laatste dag van 2012. De bug zal -indien niet verholpen- ook bij komende jaarwisselingen opnieuw in werking treden en zichzelf weer oplossen.

Totdat de bug zichzelf oplost, raadt Apple in een ondersteuningsdocument aan om de functie handmatig in- en uit te schakelen.