1 min

Tags in dit artikel

, , , , , ,

Apple heeft op 1 januari een nieuwe commercial met Venus en Serena Williams gelanceerd, maar de functie waar het allemaal om draait heeft juist op diezelfde dag te maken met een bug. Een geval van ongelukkige timing.

Wanneer de Do Not Disturb-functie van iOS 6 ingeschakeld is, komen notificaties van het mobiele besturingssysteem binnen, maar wordt de gebruiker hier niet mee lastiggevallen door middel van een geluids-, scherm- of trilmelding. Om deze functie draait het allemaal in een nieuwe commercial met twee grote tennissters, maar juist op 1 januari laat de functie sommige gebruikers in de steek door een nieuwjaarsbug.

De functie kan namelijk automatisch ingeschakeld worden, zodat je deze bijvoorbeeld niet iedere keer handmatig in hoeft te schakelen wanneer je wilt gaan slapen. In deze mogelijkheid schuilde op 1 januari de desbetreffende bug, want hoewel de functie wel automatisch inschakelde op het vooraf ingestelde tijdstip, schakelde deze niet automatisch uit.

Overigens had slechts een deel van de iOS-gebruikers last van de bug. Opvallend genoeg had Apple ook tijdens de vorige jaarwisseling last van een bug, toen ging het om de wekkerfunctie van iOS. De wekker wordt niet geblokkeerd door de Do Not Disturb-functie, dit jaar was de bug dus geen excuus om te laat op werk te arriveren.